Nasaretilaisen viimeiset päivät ovat silkkaa true crimea!

Oikeusmurhaksi kutsutaan henkilön rankaisemista rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Kateus, hyvä veli -verkostot, herkkähipiäisyys ja tuomareiden taikausko ovat suurimpia syitä vääriin tuomioihin. Yhdysvalloissa on jouduttu purkamaan useita tuomioita, kun uudella dna-tekniikalla on voitu todistaa, tuomittu syyttömäksi. Kaikissa tapauksissa purkaminen ei ole onnistunut ennen kuolemantuomion täytäntöönpanoa. Näistä teemoista kertovista true crime -dokumenteista on tullut huippusuosittuja viime vuosina.

Läheisen ystävän tekemä kavallus, oikeusmurha useammalla oikeusasteella, kuolemantuomio syyttömälle, nykyään nämä luokilteltaisiin true crime –tarinan aineksiksi. Ei ole ihme, että Jeesuksen viimeiset vaiheet ovat kiinnostaneet tutkijoita, kirjailijoita ja elokuvantekijöitä jo vuosisatoja. Materiaalia riittää moneen dramaattisen tarinaan.

Ennen vanhaan tämä kertomus läpikäytiin seikkaperäisesti ahtisaarnojen kautta. Jokaisella hiljaisen viikon päivällä on oma teemansa. Pääsiäistä edeltävää viikkoa kutsutaan yhdestä kulmasta vähän suotta hiljaiseksi viikoksi. Sen tapahtumat eivät ole tylsiä tai hiljaisia. Niistä löytyy monen elokuvan, saippuasarjan jakson tai novellin edestä aineksia.

Joku voi perustellusti sanoa, että tarina, jonka happy endin tuntee pyhäkoululainenkin, on ennalta-arvattavan tylsä. Väitän vastaan. Kuinka monta kertaa olet katsonut suosikkielokuvasi tai lukenut rakkaimman kirjasi? Minä osaan Good Morning Vietnam -elokuvan repliikit ulkoa, enkä väsy toistamasta niitä. Jokaisella katselulla löydän Robin Williamsin esittämän valoisan radio-dj:n edesottamuksista uutta.

Olen useampana vuotena käsikirjoittanut hiljaisen viikon tarinan päivittäin ilmestyviksi ahtitwaarnoiksi. Parilla lauseella ja kuvalla nostetaan jokaisen päivän tapahtumista jokin huomio. Kutsun sinut dramaattiselle tarinamatkalle läpi ei-niin-hiljaisen-viikon kohti kaikkien aikojen ihmeellisintä tarinan loppua, joka avaa uuden luvun ihmiskunnan historiassa.

Tulkoon pääsiäisen huikea kertomus koko painollaan!

Tämä kirjoitus ensijulkaistiin Kirkko Helsingissä -sivustolla 26.3. 2021.

Jätä kommentti